Archive

Rödkullorna

Ikväll får ni en liten film och ha gärna ljudet på, det är sådant ljuvligt smaskande. Jag tror att Stensjö bys kor längtar ut på grönbete nu, eller vad tror ni när ni ser filmen? Mer eller mindre varje kväll sitter jag en stund hos djuren. Korna, som är av lantrasen rödkulla, är fortfarande i sin vinterhage men snart ska de få komma ut på grönbete. Ikväll blev det lyx och jag tänkte att de skulle få dela på en näve gräs. Jag tror dock att de var lite extra sugna på grönt gräs för när jag gick en bit bort för att plocka en näve och vände mig om stod samtliga kor och hängde över grinden. Jag kunde inte låta bli att skratta för mig själv, jag såg så mycket personlighet i dem.

Archive

Vinterprojekt

07112017-261C3193

Ska vi börja spela tin whistle? Jag blev lite förvånad över frågan från min mor men jag svarade snabbt ja. Hon och far hade nyligen varit på en konsert med irländsk folkmusik och kort där efter satt mor och jag vid datorn för att beställa varsin flöjt. Piano är mitt huvudinstrument som jag började spela direkt efter blockflöjten i tredje klass. Blockflöjten hamnade på hyllan, idag vet jag inte vart den tagit vägen. Jag har funderat mycket kring att lära mig ytterligare ett instrument, ett instrument som är lättare att bära med sig än ett piano. I vinter blir det till att lära sig spela tin whistle. Min mor sitter nu i Skåne och jag i Bohuslän och tutar i våra flöjter. En dag ska vi spela i stämmor, du och jag min fina mor.

Archive

Första klassiska stycket

Än idag, efter en liten titt på någon notrad i en bok, sitter detta stycke i mina fingrar. Minuet i G av J.S. Bach var det första klassiska stycket jag lärde mig att spela. Jag minns att jag fick en keyboard av mina föräldrar i julklapp, kanske gick jag i fjärde klass vi denna tid. På keyboarden kunde man i en liten display se hur olika stycken skulle spelas. Genom att titta på denna lilla display, lyssna och försöka lista ut noterna i den medföljande notboken lyckades jag efter mycket övning lära mig detta stycke. Det är ett kort men fint stycke med en del fingersättning att tänka på, himla roligt att spela.

Archive

Kostymfilmer

Jag läser hellre en bok än tittar på en film men kostymfilmer, som inte blir allt för romantiska, fastnar jag ofta framför. Om det är kläderna eller att man får kastas bakåt i tiden för en stund, det vet jag inte. Ovan får ni höra när jag spelar en bit av signaturmelodin till tv-serien Downton Abbey.

Archive

Höstbus

Nu sitter jag på tåget på väg hem till lilla skåneland. Snart möts jag av denna underbara fyrbenta vän, Melwin! Bilderna i animationen ovan tog jag på höstlovet då jag och Melwin hade lövbus vid Hovdala slott. I helgen väntar julmarknader, både i Hässleholm och på Tjolöholms slott. Hoppas även ni får en fin helg!

Archive

Lite sommartoner

Idag varvas min dag med lektioner om örter och sjukdomar, övande på min pianoläxa och  framkallning i fotolabbet i skolans källare så en dag som denna, en onsdag i april, får det bli en liten visa på piano som jag spelar. Wilmas Tema av Stefan Nilsson ur tv-serien Skärgårdsdoktorn. Lite små fel spelar jag men vad gör det… Ha en fin onsdag!

Archive

Hatkärlek

Igår fick jag lämna ön för en stund, ta bussen in till Bålsta och hämta ut ett paket min mamma hade skickat mig. En påskpresent jag inte hade räknat med och bara tanken på att hon tänkt på mig gjorde mig så glad. När jag kom åter till Biskops-Arnö öppnade jag paketet. Jag hade fått en metronom! Sedan jag började ta pianolektioner har jag önskat att jag ägde en metronom, dels för att jag är så dålig på takter och dels för att jag vill kunna utveckla mitt spelande. En gamla fin metronom står nu ovanpå pianot när jag övar på min läxa. Det tickande ljudet gör mig stressad och ibland lite frustrerad men jag är envis och när jag väl sätter takterna känner jag en himla stor lycka. Tack fina mamma för denna lilla låda med tickande hatkärlek!

Archive

Födelsedagskalas

      

Idag fyller min fina Melwin ett år! Åh vad jag saknar dig, min fyrbenta vän där hemma i Skåne! Ikväll ska jag ringa hem via skype och tala med honom som alltid ser så frågande ut när han hör min röst genom den där lådan till dator. Jag ska se till att han fått en smörgås med leverpastej eller ett märgben att gnaga på. Grattis Melwin, min fina hund!

En liten låt från mig till dig Melwin… Förgätmigej, en av Lena Andersons fina alfabetssånger är det jag spelar.