Över till Nordkoster

Idag var min första lediga dag denna vecka. Sovmorgon till nio blev det, frukost och sedan tog jag linfärjan över till Nordkoster. Blå himmel, sol, varma klippor, lätt bris och ljudet av måsar. Åh vad jag inte vill hem på fredag! Jag trivs så bra här. Hela dagen vandrade jag runt på ön i mina egna tankar och funderingar. Vid lunchtid försökte jag finna en plats i lä där jag kunde äta mina smörgåsar och sitta en stund för att måla. En fiskare såg mig och tyckte nog att jag såg aningen förvirrad ut. Han frågade mig om jag letade efter en plats i lä, hur han nu kunde se på mig att det var just det jag letade efter, och sedan beskrev han vart jag skulle gå för att komma till en fin plats.

Jag fann platsen som var en fin klipphäll med underbar utsikt över den bohusländska skärgården och röda små fiskebodar. När jag började äta på mina smörgåsar fick jag sällskap av en fiskmås som skrek högt i hopp om att få smaka en liten bit av min lunch. Självklart fick han det och sedan höll han mig sällskap tills jag lämnade platsen. Han fick namnet Albert av mig och tillsammans satt vi och delade på en smörgåsbulle.

Efter luchen somnade jag på den varma klippan. En timme senare vaknade jag, satte mig för att måla en stund samt skriva ett brev och sedan fortsatte jag min vandring på underbara Nordkoster.

Jag fann en liten matbutik där de råkade sälja glass och sedan satte jag mig på bryggan vid hamnen, åt min glass och väntade på linfärjan tillbaka till Sydkoster. Åh så fin dag det varit idag!

Nedan är tre fina stycken ur tv-serien Skärgårdsdoktorn. Dessa stycken får mig att tänka på den underbara idyll jag befinner mig bland just nu och jag bara blundar och njuter när jag spelar dem på piano (det är inte jag som spelar styckena nedan). Samtliga stycken är skrivna av en av mina svenska favoritkompositörer Stefan Nilsson.

Posted in Fotografier, Musik och film, På besök borta. RSS 2.0 feed.

One Response to Över till Nordkoster

  1. Madeleine says:

    Låter härligt :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *