En annorlunda arbetsdag

      

Idag blev en dag då jag kände mig lite mer hemma i arbetssysslorna. Vi åkte nämligen hem till ett par som hade byggt ett nytt hus ganska nyligen här på Sydkoster och som nu ville ha hjälp av oss på Kosters Trädgårdar med trädgården. Några av de som arbetar på Kosters Trädgårdar hade tidigare ritat ett förslag åt paret och även börjat anlägga en del av trädgården, så arbetet idag blev att fortsätta på anläggandet. Nu när man snart är färdig med sin utbildning var det verkligen kul att se på deras trädgårdsskiss, beskrivning av trädgården, se val av växter, lyssna på när de berättade hur de hade tagit fram förslaget och hur tanken bakom var. För första gången kunde jag även känna att jag visste hur de hade arbetat med planeringen av trädgården redan innan de berättade en del av processen. Jag kände även att jag inom mig kunde granska trädgården och se den ur positiva och negativa aspekter. Lite har man kanske trots allt lärt sig under dessa tre år.

Från huset hade de en underbar utsikt ut över havet. Lite avundsjuk blir jag allt.

För att komma till trädgården fick vi alla åka traktorsläp tillsammans med alla säckar med jord, plantor, arbetsredskap och allt därtill. På bilden ovan är en lycklig Helene, en av oss praktikanter, som idag fått köra massvis med traktor.

Men lika lycklig är jag som får sitta där på traktorsläpet, dingla med benen och åka på de slingriga vägarna genom denna idyll. Jag kan inte sluta le och min lycka tycks smitta av sig till alla de som vi kör om eller möter längst vägen. De ser på en med en lite avundsjuk blick och sedan ler de stort tillbaka till den tjej som sitter på traktorsläpets kant i blå hängselbyxor med uppkavlade byxben och bara fötter. Åh vad lyckligt lottad jag är!

Posted in På besök borta, Trädgården. RSS 2.0 feed.

One Response to En annorlunda arbetsdag

  1. Lollo says:

    En röd Massey Ferguson traktor!!! Nu blir din käre bror avundsjuk ;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *