En månad på ön

Nu har jag bott och studerat i en hel månad här på Biskops-Arnö. Vart tar tiden vägen?! Jag tänker tillbaka på den tid som gått och finner massvis med fina minnen. Jag minns första veckan då många av oss var lite spända och förväntansfulla, alla våra promenader i skogen och de himla vackra sensommarkvällarna vi satt på en klippa och såg solen gå ned. Gemenskapen, välkomnandet, acceptansen för att man får vara den man är, känslan när man kommer in i klassrummet och ser kuddar och tända ljus på golvet eller hör fina människor som spelar instrument. Jag minns när vi spelade kubb eller badminton, paddlade eller dansade fem minuter i klassrummet för att orka fortsätta med genomgångar om beredningar eller information om skolan. Hur vi tillsammans tillverkade salvor, kex och hosthonung eller samlade örter, frön, bär och rötter till vinterns kalla dagar. Tack och lov att jag ska få tillbringa många fler dagar med dessa fina människor.

Bilderna i galleriet nedan är som tagits under en lektion för ett par veckor sedan då vi samlade nypon och nässlor för att göra nypon- eller nässelpulver samt hagtorn för att göra tinktur. På kvällen den dagen fann även jag och Mirja lite kantareller i skogen.

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Mina skoldagar, Naturens skafferi, Trädgården. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *