Skåne, Köpenhamn, München och Budapest på en gång

      

Natten till idag har jag inte sovit mycket och snart slår min trötthet över till övertrötthet och till att se något roligt i allt. När jag kom hem från Biskops-Arnö igår packade jag om min väska för att tidigt idag kunna ta tåget till Köpenhamns flygplats Kastrup. Jag låg i soffan på nedre våningen och såg på elden som brann fint i kakelkaminen. Plötsligt såg jag hur det började falla stora vita flingor utanför fönstret och med en yllefilt svept om mig sprang jag ut på verandan för att sitta där en sunt i mörkret och se på den vita vackra snön som föll till marken.

Idag gick jag upp tidigt tidigt för att tillsammans med min mamma ta tåget till Kastrup. Vi flög till München där vi mellanlandade och fick springa genom flygplatsen för att hinna till nästa flyg som skulle ta oss till Budapest. Resan tog inte lång tid och vid lunchtid anlände vi vid hotellet där vi nu ska bo i fem dagar. Vårt hotellrum är inrett modernt och minimalistiskt med en mindre estetisk heltäckningsmatta, rosa stolar och lila textiler men vi bor så centralt man kan med det härliga storstadslivet vimlande längst husknuten. I eftermiddag och kväll har jag och min mamma gått längst en av huvudgatorna, kikat i butiker, jag har inhandlat en senapsgul basker och vi har ätit en förträfflig middag.

Så vacker stuckatur och arkitektur det är på de gamla byggnaderna här i Budapest. Utsmyckningar, härliga färger och järngrindar med sirliga mönster.

Jag kan inte heller låta bli att tycka om de lite mer förfallna delarna av stan. Fasader som håller på att rasa samman, igenspikade fönster och dörrar, gamla skyltar, klotter och anor från det förflutna. Nu ska jag snart gå och lägga mig och samla nya krafter inför morgondagen. Håll utkik här så kommer det nog fler bilder. Ha en fin kväll.

Posted in Fotografier, Husliga ting och design, På besök borta. RSS 2.0 feed.

One Response to Skåne, Köpenhamn, München och Budapest på en gång

  1. Hanna says:

    Din blogg är så himla fin!!!!!!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *