Fina stunder att minnas

      

För några veckor sedan ringde jag mina morföräldrar och frågade om jag fick komma hem till de på lovet. Det är så fint med mor- och farföräldrar; de blir alltid så glada när man kommer och hälsar på. Igår var jag hemma hos mormor och morfar från tidig förmiddag till sen kväll och att träffa de var efterlängtat. Jag frågade min mormor om hon inte kunde lära mig lite mer dragspel. Länge satt vi och spelade och tiden bara försvann. Jag kände mig lite som drängen Alfred i Emil I Lönneberga då jag satt där med dragspelet i mitt knä. Vid slutet av dagen frågade min morfar om jag ville ta med mig dragspelet hem. Detta vackra blankt svart instrument skulle bli mitt. Jag lade försiktigt ned dragspelet i dess låda och kände mig som världens lyckligaste. Tack mormor och morfar, finaste finaste ni!

Jag har inte spelat särskilt mycket dragspel men är det någon av er som har erfarenhet av detta fina instrument och som har något bra tips, får ni väldans gärna skriva och berätta.

Posted in Musik och film, På besök borta. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *