Rotskörd

      

Hoppas ni alla haft en finfin helg. Själv har jag haft finbesök från Skåne hela helgen. Min gamla klasskamrat Elise från grundskolan kom upp hit och hälsade på. Afrikansk dans, badminton, promenader, äventyr i Stockholm, filmtittande, ätande av god mat och pratande långt ut på nattens timmar om minnen och tankar har det blivit. Nästa helg kommer min mamma upp för att hälsa på. På fredag möter jag henne inne i huvudstaden för att sedan gå ut och äta och besöka kungliga operan och se baletten Törnrosa. Åh så glad jag blir för dessa fina stunder!

Här kommer även lite bilder från torsdagens lektion då vi skördade rötter som man kan använda i medicinalt syfte. Björnrot, läkemalva, pepparrot, kvanne, ålandsrot, såpnejlika, violrotsiris och kungsljus är några exempel. Solen värmde och det kändes underbart att få vara ute när solen äntligen kikade fram bakom molnen.

En del rötter grävde vi upp och sedan jordslog tills vidare. Att rensa rötterna och få de på tork tar längre tid än vad man tror men att ha grävt upp de och samlat dem i en grop underlättar nästa tillfälle man får tid till att ta hand om rötterna. Hinner man inte ta hand om alla de skördade rötterna kan man även jordslå de i en hink. Vi tvättade rötterna, en del ”skalade” och delade vi och sedan lades de på tork. Hela den dagen luktade mina händer björnrotens starka fina doft.

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Mina skoldagar, Naturens skafferi, Trädgården. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *