Mani på ord

Jag minns hur jag och min familj, när jag var liten, satt hemma eller hos farmor och farfar och spelade sälskapsspel. Roligast fann jag Alfapet. Jag minns även hur jag en sommar fick en tjock korsordsbok av min mamma som jag sedan löste samtliga kryss i under den sommaren. Hur kan ord vara så galet roligt? Dessa små krumelurer till bokstäver som tillsammans kan bilda långa ord, korta ord, krångliga ord, lätta ord, fina ord, fula ord. Då jag inte alltid har någon i närheten som är lika barnsligt förtjust i ord som jag är och som kan sitta i timmar och spela alfapet om kvällarna, spelar jag mot likasinnade på Betapet.

De senaste två månaderna har jag även fått mani på Melodikrysset. Det är sällan jag hinner lyssna på det på lördagar klockan tio då det sänds på radion men varje lördagskväll löser jag det på min mobil. Roligaste är det dock att lösa det tillsammans med vänner eller familj och gärna om man är i olika åldrar som täcker de olika åren och genrerna.

Posted in Musik och film. RSS 2.0 feed.

2 Responses to Mani på ord

  1. Lollo says:

    Betapet är farligt kul! När man väl börjat är det svårt att sluta. Gillar speciellt de när man spelar på kortare tid. Då hittar man ord mer spontant.

  2. Sanns says:

    Spelar du nå Wordfeud? Adda mig : sirius_musta :) Älskar ordspel! Är också medlem på betapet men spelar nästan bara via mobilen, länge sen jag spelade på datan. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *