Vinterskrud på Biskops-Arnö

      

Att somna igår kväll var för mig näst intill en omöjlighet. Jag var upprymd och full av lycka efter att ha fått pianoundervisning av en av de arbetande på skolan. Att få sitta i ett rum med vackra väggmålningar, gustavianska möbler och ett gammalt trägolv och spela på en flygel, och att bredvid sig ha en äldre man som för vidare sitt passionerade intresse för skapelsen av musik, är för mig något obeskrivligt fint. På onsdagar spelar jag för denna man i skolans huvudbyggnad och på torsdagar åker jag in till Bålsta för att spela för den pianolärare jag berättat om tidigare. Två pianolektioner i veckan… åh sådan lycka!

Jag öppnade pardörren och tog ett kliv ut på stentrappan. Med pianonoterna i famnen såg jag upp mot himmelen och lät snöflingorna falla ned mot mitt ansikte. Första snön och jag kände hur hela jag fylldes med lycka och viljekraft. Jag sprang till mitt rum för att hämta min kamera och ta på mig en extra yllekofta och min röda basker. Det där knarrande ljudet under fötterna, landskapet som får en ny mer avskalad skepnad, färgskalan som går från höstens till vinterns färger och lyckan över att se några elever som skyndar sig ut för att kasta snö på varandra. I fönstren lös adventsljusstakarna och trots den bitande kylan spreds en värme i denna vackra vinterskrud.

Jag försökte sova men lyckan av att ha fått spela piano och vetskapen om att det föll snö utanför mitt fönster, gjorde det svårt. Långt om länge somnade jag och idag har jag vid varje ledig stund vandrat runt här på ön och njutit av vinterlandskapet. På dagens lektion tillverkade jag på förmiddagen halskarameller och på eftermiddagen chokladpraliner med örter. Stök i köket och vinter utanför fönstret… jul eller ej men åh så mysigt det är!

Posted in Fotografier, Mina skoldagar. RSS 2.0 feed.

2 Responses to Vinterskrud på Biskops-Arnö

  1. Lollo says:

    Så underbart fint det är på Biskops Arnö i vinterskrud! Här är ingen snö än, men den som väntar på något gott ;-)
    Blir genast så mycket ljusare och man blir piggare. Ha en riktigt bra helg och unna dig något fint på julmarknaden.
    Kram

  2. steven says:

    Jag är lite avundsjuk, frida. Jag älskar snön, men vi får inte mycket här, och när vi gör det är knappt nog att göra en snöboll. Jag hoppas att min svenska är inte så dålig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *