Där mina sommardagar tillbringas

    

Några kanske redan vet det och sett det emedan andra inte gör det och har gjort det så nu tänker jag visa och berätta lite om den plats där jag tillbringar större delen av mina somrar. Bara ett stenkast från den gymnasieskola jag studerade på ligger ett helt underbart slott, ett universitet och en forsknings- och försöksstation, också känt som SLU Alnarp (Sveriges Lantbruksuniversitet)…

…med en underbar park fylld med fina promenadstigar, bänkar, gamla stora träd att sitta under, sortiment av träd, buskar och perenner som man kan gå runt bland och lära sig massvis om…

…och en stor hörna med annuella blommor det vill säga sommarblommor eller ettåriga växter. Det är just på denna sistnämnda plats som jag arbetat mest på. Rensa ogräs, ordna med skyltar, driva fram växter, vattna, se till så att de annuella växterna som är planterade i krukor och amplar mår bra och ser bra ut, rensa ogräs mellan plattor och i grusgångar och tala med glada och trevliga besökare. Ja bättre arbetsplats kan man nog inte få enligt min mening. Jag får smutsa ned mig, arbeta fysiskt och bli trött, skratta tillsammans med ordinarie personal och andra sommararbetare, lära mig massvis och få sol på näsan så att mina fräknar lockas fram.

      

En dag i veckan har jag fått hjälpa till att sköta rehabiliteringsträdgården och ibland får jag även köra runt i parken på en flakmoped eller på en gammal cykel med en mjölklåda som cykelkorg och göra lite olika sysslor vilket kan vara allt från att klippa häckar till att skyffla grusytor. På bilden ovan längst till vänster är min mamma, min faster och min farmor; en dag i augusti då jag efter arbetsdagens slut bjöd ner de för en fika-inspirations-och-rekreations-eftermiddag.

Helt underbara människor arbetar jag med och många av sommararbetarna är studerande på skolan. Blivande landskapsarkitekter, landskapsingenjörer, trädgårdsingenjörer, hortonomer mm… och så lilla jag. På bilden ovan är den plats där vi de soliga dagarna brukar sitta och äta lunch.

Första sommaren jag arbetade i Alnarp pendlade jag mellan jobbet och mitt hem varje dag. Att ta tåget fem varje morgon och vara hemma vid 18-tiden på kvällen var slitsamt och efter det har jag bott på min gymnasieskola under mina jobbveckor. Mer eller mindre varje fredag när jag satte mig på tåget eller i bilen för att komma hem hade jag fyllt en stor famn med sommarens primörer. Potatis, röda och vita hallon, vinbär, krusbär, koriander, gräslök, vit och gul lök, squash, växter ja massvis med goda och vackra ting har jag fått med mig hem från mitt arbete, från min gamla gymnasieskola eller som jag funnit i naturen på olika platser. Omelett med ogräset målla tillagade jag ibland om kvällarna och körsbär från trädet utanför internatet på skolan blev till efterrätt. Åh så lyckligt lottad jag är som har detta fina sommarjobb och nu måste jag erkänna att jag längtar tillbaka till Alnarp. Vill även säga… om ni är i sydvästra Skåne i vår, sommar eller höst måste ni besöka Alnarpsparken. Kanske ses vi här.

Posted in Mina arbetsdagar, På besök borta, Trädgården. RSS 2.0 feed.

3 Responses to Där mina sommardagar tillbringas

 1. Madeleine says:

  Härliga bilder! Får en att längta ännu mer till sommaren :) Kram

 2. Victoria says:

  Sv: Samma här! Frukostbilder är rätt kul faktiskt, men förstår inte heller varför ;)

  Fin blogg!

 3. Suck….om det ändå vore sommar snart. Underbara bilder du bjuder på. Härligt att ha ett sommar jobb som man trivs så bra på.

  Må så gott

  Kram Karin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *