I mina egna tankar då ingen ser

Jag sitter vid pianot och spelar stycken under tankens frånvaro eller vid fönstret och ser ut över lanskapet där snön nu sakta smälter bort. Under de senaste dagarna har jag ägnat flera stunders funderande åt var lilla jag ska tänkas ta vägen till hösten. Ska jag arbeta? Ska jag studera? Vad ska jag i sådant fall studera? Vad vill jag göra? Ja inte skaffa mig en karriär för pengarnas skull i alla fall och inte heller ett arbete eller en utbildning där jag inte får vara kreativ. Jag vet inte och har aldrig vetat vad jag vill arbeta med men jag har alltid vetat vad jag tycker om och inte tycker om att göra. Skickat in ansökningar till utbildningar har jag alltid gjort i sista minuten och spontanitet är en stor bit av mig. Även om jag allt för ofta känner mig vilse i den stora världen kan jag inte låta bli att tycka om det och än så länge har det mesta gått fint. Ja vad jag ska göra efter en sommar med trädgårdsarbete och förhoppningsvis lite sol på näsan och saltvatten i öronen vet jag inte men de närmaste veckorna ska jag i alla fall fortsätta att grubbla över vad jag egentligen vill.

Har ni kanske några tips på utbildningar inom konst, design, självhushållning, ekologisk odling, permakultur, hälsa, trädgård, trädgårdsdesign, grön rehabilitering, örter, musik, musikterapi ja och allt där till? Stycket nedan har jag själv plockat ut på gehör för ett par år sedan. Tror att det är en låt av Enya som heter Evening Falls.

Posted in Musik och film, Små funderingar. RSS 2.0 feed.

3 Responses to I mina egna tankar då ingen ser

 1. long says:

  så fint du spelar!!!

 2. Det är inte lätt att veta vad man vill bli. Jag fyllde femtio förra året och funderar på vad jag vill med resten av mina år innan man kan gå i pension. Min ledstjärna genom åren har varit att man ska bara göra det man tycker om och när man inte tycker det är kul längre så får man ta ut en ny riktning. Du verkar vara en klok kvinna så du hittar nog din riktning.

  Ha det gott

  Kram Karin

 3. Hej go’aste Frida!

  Alltid lika roligt att läsa din blogg. Du är säkert inte ensam om dina tankar – har en dotter ( hon är 22 år ), som tänker ungefär som du…. Tycker mig också själv känna igen de där tankarna trots att det var nästa 30 år sedan. Det verkar som om alla och en var måste ta sig igenom detta. Med facit i hand tycker jag ändå att ”en karriär för att bli rik” har fått oförtjänt mycket av negativ kritik. Det ena behöver väl inte utesluta det andra? Trots allt kan det vara svårt att göra det man vill om man inte är ekonomiskt oberoende, tänker jag. Det underlättar iallafall. Så om du står inför valet mellan två utbildningar där det ena realistiskt nog ger dig bättre ekonomi – tveka inte!
  Kram Yvonne o LIR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *