En fin klasskamrat

Detta får bli ett litet inlägg om en av våra klasskamrater här på skolan på Biskops-Arnö, vid namn Benjamin. Han är nästan lika lång som mig, brukar stå i hörnet av klassrummet och se ut genom fönstret och är den finaste vän man kan ha när man läser anatomi. Igår kväll skulle jag gå till klassrummet för att skriva ut lite etiketter. Jag hängde av mig mina ytterkläder i farstun och öppnade dörren till klassrummet, tittade uppåt och mötte en välbekant individs blick. Där, på den blå träsoffan precis innanför dörren, stod Benjamin. Han satt i skräddarställning, hade fått lungor och tarmar och allt därtill, en hjärna som höll på att falla ut, ett par rödsprängda ögon och i handen höll han ett läskig knivslip.

Förlåt Pontus och Dilip att jag inte blev rädd för Benjamin men visst kan man inte bli annat än glad när man öppnar dörren till klassrummet, känner att någon stirrar på en, tittar uppåt och möter denna söta karaktärs blick?!?

Alla skolskelett tycks få ett namn och det känns skönt att det inte bara är jag som ger namn åt allt och alla. På den grundskola i Hässleholm jag läste på, gav vi skelettet namnet Eminem efter sin framåtlutande hållning i hiphop-stil och sina armar i en sådan där skön avslappnat position.

Posted in Husliga ting och design, Mina skoldagar. RSS 2.0 feed.

One Response to En fin klasskamrat

  1. Lollo says:

    Jag tycker Benjamin är lite rödögd… har han sovit dåligt? :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *