I ett mörkt rum i källaren

Ibland känner jag mig som en gammal tant som löser melodikrysset varje lördag och går och lägger mig tio varje kväll och går upp innan sex på morgonen. Idag känns det som om jag fått min förnimmelse bekräftad. Idag har jag konstaterat att jag inte längre klarar att vara vaken halva natten och sedan orka vara vid fullt medvetande på lektionerna dagen efter. Kvällen igår och en bit ut på natten till idag tillbringade jag och min klasskamrat Mirja i skolans mörkrum för att framkalla bilder.

En lärare på skolan visade oss för någon vecka sedan hur vi skulle framkalla vår film och igår visade han oss hur vi framkallar fotografierna. Så himla roligt det är att fotografera analogt, framkalla filmen, exponera de bilder man vill ha, experimentera men papper, exponeringstider mm och sedan få se hur bilderna sakta kommer fram på det vita pappret i vattenbadet.

Testbilder med olika exponeringstider blev det många.

Vårt skolskelett Benjamin fick förstås vara med på ett par fotografier.

Och ett rörigt Stockholms centralstation.

Nu ligger fotografierna i press i en av mina örtböcker. Kvällslektion ikväll men efter påsklovet skall det tillbringas fler kvällar i fotolabbet, det är en sak som är säkert.

Posted in Fotografier, Husliga ting och design. RSS 2.0 feed.

3 Responses to I ett mörkt rum i källaren

  1. Lollo says:

    Blir faktiskt lite avundsjuk….och längtar tillbaka till mörkrummet jag med ;-) Är ju så himla kul!

  2. Victoria says:

    Har alltid velat lära mig att framkalla! Får se till att lära mig det någon gång.

  3. Madeleine says:

    Roligt :) Min pappa höll på att framkalla massa bilder på det sättet själv när jag var barn :) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *