Skrot, pelargoner och kidneybönor

Igår, mitt finfina lördagsnöje, gick jag till återvinningsrummet på skolan för att se om jag kunde finna några fina ting som dess ägare tröttnat på eller gett en och annan skråma. Det jag egentligen letade efter, några krukor att plantera mina pelargonsticklingar i, fann jag men till min lycka även några andra fina ting.

Jag fann bland annat ett mått av glas…

…och tre underbara konservburkar. Även den blåvita tallriken har jag funnit i återvinningsrummet, då täckt med färg, fast i höstas.

Jag planterade mina sticklingar av ’läkepelargon’ och pelargonen ’mårbacka’ i lerkrukorna och konservburkarna. Hål gjorde jag i bottnen av burkarna och en burk fick bli till mina pennor och penslar. Glasmåttet som var något sprucket satte jag som en glasklocka över en av krukorna. Lock från honungsburkar fick bli krukfat.

I lerkrukan längst till höger på bilden ovan satte jag en stickling av min rumskamrat himla fina växt. Tack så himla mycket Subhadra! Hoppas den tar sig och att jag inte tagit död på din planta.

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Husliga ting och design, Trädgården. RSS 2.0 feed.

3 Responses to Skrot, pelargoner och kidneybönor

 1. Madeleine says:

  Häftiga burkar :) Kram

 2. Lollo says:

  Tänk vad bra det är med återvinning! Och nästan allt går att använda. Gäller bara att vara lite kreativ och använda fantasin!
  Underbart fint det blev!!!!!

 3. Anneli says:

  Så underbart med ett återvinningsrum !!! – Det skulle finnas överallt…Affärer, kontor, ja alla skulle tjäna på att återvinna istället för att slänga och köpa nytt hela tiden !
  – Riktigt snygga och en riktig färgklick är konservburkarna också ♥
  Vilket inspirerande och härligt inlägg från dej !
  Ha det gott !
  Kram Anneli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *