November på Gunnebo

Jag får frågan då och då och här kommer ett litet svar. Vad gör vi på Gunnebo nu? Jo det ska jag berätta. De senaste två veckorna har varit en del teori och prov. Morfologi, anatomi, landskapsanalyser, forskningsstudier, målgruppsbeskrivningar och så vidare. Men vi har även varit på ett helt fantastiskt studiebesök på Westgötha Gård där vi fick arbeta med hästar på ett alldeles speciellt sätt. Flera dagar har vacker frost täckt landskapet och kylan bitit i kinderna. Nu har tjälen gått i jorden och våra praktiska lektioner har vi fått ägna åt att täcka bäddar i köksträdgården med granris, elda, förbereda inför julmarknaden genom att lägga granris nedanför trappor och sätta upp kärvar, täcka buxbomsparterrer och bära in exotiska växter i drivhuset. Mycket korvgrillning har det också blivit. Det går inte att elda ris utan att grilla en korv. Backar jag ytterligare ett par veckor i tiden, alltså till de första veckorna i november, tömde vi dammen i stilträdgården, höstsådde morötter, palsternackor och kardborrerot, rensade ogräs, klippte ned en del perenner och grävde upp annueller, skördade det sista, satte vitlök och gjorde finfina komposter.

Posted in Fotografier, Mina skoldagar, Trädgården. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *