Snö efterlyses

Dagarna känns långa och mörka och snön lyser med sin frånvaro, men trots detta tycker jag mig börja känna lite av vårens energi. Några rull- eller mörkläggningsgardiner har jag valt att inte ha i mitt sovrum utan jag vill få vakna av ljuset när morgondagen gryr. Utanför fönstret har krokusar börjat blomma och granarna har satt skott. Men trots detta vill jag efterlysa snön. Våren har inte kommit innan jag har fått åka skidor eller spark med mina hundar, fått bygga en snögubbe eller fått leta efter kruspersiljan under snötäcket som lagt sig över min örtagård.

Jag stillar mitt snöbegär med att äta en ostsmörgås och dricka en kopp med varm choklad, något jag i vanliga fall brukar göra i en snödriva i skidbacken, samt kikar på gamla vinterbilder från tidigare år. Bilderna i detta inlägg tog jag för ett par år sedan då jag följde med mina föräldrar till Härjedalen och en kort tur över till norska sidan. På dagarna åkte vi skidor och besökte vackra platser och på kvällarna satt jag i flera timmar med mitt projektarbete som under sista året på gymnasiet skulle betas av. Dessa bilder är tagna i Røros, en gammal gruvstad i Norge vilken är belägen endast en liten bit från gränsen mellan Sverige och Norge i höjd med Härjedalen. Kanske känner ni igen en och annan gata då en av filmerna med Pippi Långstrump spelades in här. Ett helt fantastiskt litet samhälle är vad det är.

Posted in Fotografier, På besök borta. RSS 2.0 feed.

One Response to Snö efterlyses

  1. Äntligen lite sol här i dag efter flera dagars regn. Jordkällaren blev städad. Skulle hunnits med i höstas, men bättre sent än aldrig :-)
    Jag längtar också efter snön. Inte minst efter ljuset, men idag när solen var framme var det ljust till efter fyra och en känsla av att det nu går mot längre dagar igen känns underbart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *