Livet på Koster

I höstas och kring jul har jag fått så många fina brev och kort från gamla klasskamrater, barndomsvänner, personer jag kommit i kontakt med vid praktiker, volontärarbete och så vidare. Det glädjer mig verkligen och när andan faller på sätter jag mig ned och skriver ett brev tillbaka. Ibland skickar jag även med en teckning som jag har målat så som dessa tre i detta inlägg. Med hjälp av mina fotografier, akvarellpennor, sax, klister och några fina minnen har jag fångat hönsen, ett självporträtt och ankorna en dag i maj för snart ett år sedan då jag åkte för andra gången till Kosters Trädgårdar för att tillbringa några dagar där och lära mig mer om trädgård, ekologisk odling, permakultur och mat.

Det var en lycka för mig när jag vid båten blev mött och fick åka på flaket tillsammans med min packning till Kosters Trädgårdar. Lika så när jag fick åka på traktorns flak för att hjälpa till att hämta varor. Bara fötter har jag nästan alltid när jag arbetar i trädgården då risken att kapa sina tår inte är så stor.

Förra året när jag kom till Kosters Trädgårdar hade gården fått utökning med tre ankor. Tre underbara personligheter som badade i en liten balja som de fick ha en ramp för att komma upp och ner ur istället för att simma i dammen längst ned i trädgården. Tre ankor som titt som tätt var på rymmen och vandrade längst grusvägarna bland alla turister. Tre ankor som alltid gick på rad och stannade då och då, samlades i en ring och samtalade med varandra. Tre ankor som gick in i den blivande fårhagen som höll på att stängslas och stannade bakom den enda sidan som hunnit bli stängslad och med förtvivlan kikade genom nätet med en undran hur de skulle ta sig ut.

Posted in Fotografier, Teckningar och målningar. RSS 2.0 feed.

2 Responses to Livet på Koster

  1. Madeleine says:

    Vilka härliga bilder, du är så duktig :)

  2. Underbara teckningar! Självporträttet är verkligen du ;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *