När läxan gömmer sig i en bok

Ibland tycker till och med jag att det är ansträngande att leva med mig. Allt för ofta glömmer eller förlägger jag saker, förvisso aldrig saker av ett större värde men lika frustrerande är det. I höstas lade jag sex örter i press, en läxa vi fick i skolan. Jag skrev ett arbete om varje ört och innan jul skulle vi sammanställa det i ett herbarium. Ja var lade jag nu örterna… i en bok, det minns jag… men vilken och mellan vilka blad. Jag har bläddrat igenom mina travar med böcker men kan inte finna växtmaterialet. Att gå ut i januari och leta efter ett fint exemplar av ringblomma, Calendula officinalis, är ingen större idé så det blev till att sätta sig och teckna örterna istället. En nödlösning tills nytt liv i örtagården och skogskanten börjar spira. Med blyerts, tusch och akvarell har jag målat nypon, ringblomma, läkemalva, röd solhatt (echinacea), brännässla och läkevänderot utifrån en flora.

Posted in Mina skoldagar, Teckningar och målningar. RSS 2.0 feed.

4 Responses to När läxan gömmer sig i en bok

 1. steven says:

  I’m exactly the same, I often put things away somewhere SAFE, the trouble is I can never remember where safe was.

 2. Lollo says:

  I recognize the problem :-)

 3. Yvonne says:

  Hej Frida!
  Dina akvarell växter är riktigt bra – nässlan är ljuvlig! Hoppas du har det riktigt bra och att du kommit väl in i 2014. Dagarna går fort och vinter har vi fått. Det är bra – efter vinter kommer vår!

  Kram
  Yvonne o LIR

 4. Anna says:

  Vad fint du målar frida! :) men skulle vi vara klara med det till jul?? Oopps!! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *