En annorlunda studieteknik

Att tvätta, baka bröd eller öva på ett pianostycke är det bästa jag vet när jag ska studera. Dessa tre saker kräver alla tre att man arbetar med de en tid och sedan lämnar dem en halvtimme eller tre. Jag går upp på morgonen, spelar några notrader på det pianostycke jag vill lära mig, blir arg på att händerna inte vill som huvudet, studerar en stund istället, går tillbaka till pianot och känner ett litet hopp när en av notraderna börjar sätta sig, fortsätter att studera, känner lycka över att jag nästan kan samtliga notrader, studerar lite till, kan de första notraderna och blir åter igen frustrerad över att de nya raderna jag fortsätter med inte fungerar, studerar…

Jag sätter en bröddeg, studerar emedan den jäser, formar degen till bröd och har lite mjölkrig, studerar lite till emedan de jäser klart, gör bröden fina med ost eller frön ovanpå och gräddar de i ugnen, studerar, tar ut bröden ur ugnen och låter de svalna, studerar, tar en brödfika. Kanske borde det vara att jag lär mig mindre genom att behöva avbryta mitt arbete hela tiden, men jag känner precis tvärt om. Jag håller koncentrationen och energin uppe genom att flytta tankarna till något annat då och då. Det är min studieteknik.

Posted in Små funderingar. RSS 2.0 feed.

2 Responses to En annorlunda studieteknik

  1. Lolllo says:

    Vet du… Det är ett släktdrag. Alltid minst tre saker på en gång. Å jisses vad bra det blir!

  2. Ingefäran says:

    fina fänkålen med mjöl i ansiktet. Pauser är det bästa, och sen gå tillbaka till det igen:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *