Dagge Daggmask och hans vänner

Jag minns från när jag var liten hur mamma gav alla djuren i skogen och trädgården namn och hur de då fick som en levande själ med en personlighet vilket inte gjorde dem lika läskiga. Dagge Daggmask som hade herr daggmask i ena änden och fru daggmask i andra. Benny bagge som var den där vackra svarta skalbaggen som skiftade i blått i solen. De svarta skogssniglarna som alltid kröp över grusvägen som var så mysiga att klappa på. Tvigge Tvestjärt som bodde i min lekstuga… honom tyckte jag inte om. Det jag inte visste då var att jag faktiskt lärde mig vilka de små djuren runt omkring mig var, var de bodde och att de inte skulle bita mig.

För tillfället håller vi i skolan på att planera inför Gunnebo Slott och Trädgårdars frödag den 27 april, en familjedag om ekologi och hållbarhet. Jag ska lära barn och vuxna om kompost och därför tyckte jag det var passande att lära barnen (och de vuxna) vilka som faktiskt bor och arbetar i komposten, de som ser till att ditt äppelskrutt och de döda löven i trädgården på hösten blir till jord att odla jordgubbar eller sallad i. Nu ska Tvigge Tvestjärt och Dagge Daggmask få vara i centrum för en dag tillsammans med sina andra vänner (självklart finns det fler mikroorganismer i komposten än de jag har målat på dessa bilder men det viktigaste är att dem minns några). Hur en kompost fungerar, hur man gör när man bygger komposter, vad man får och inte får kasta i komposten och mycket annat får ni ta del av under denna frödag.

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Mina skoldagar, Teckningar och målningar, Trädgården. RSS 2.0 feed.

2 Responses to Dagge Daggmask och hans vänner

  1. Lollo says:

    Sååååå underbara bilder! Kunde ha varit du när du var liten… Till och med den röda hatten du alltid hade! (fast din var i bomull med brätte med två spretiga flätor som stack ut)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *