Svampodlingen

Minns ni när jag i november försökte odla svamp i en påse med hjälp av vatten, halmpellets och mycel av ostronmussling? Nu har pelletsen blivit helt vit och små små svampar har börjat kika fram. Jag sitter en stund varje dag och tittat på den lilla svampvärlden, helt fantastiskt! Snart har jag en hel svampvärld på köksbänken! Ostronmusslingfest ska det bli när jag kan skörda de första!

När mycelet hade börjat sprida sig ordentligt i pelletsen klippte jag några hål/kryss i påsen på fyra sidor. Efter ett tag tyckte jag det var svårt att spruta vatten på odlingen så jag tog bort påsen helt så att det skulle bli lättare att hålla den konstant fuktig. Bra eller dåligt? Jag vet inte då jag aldrig har odlat svamp på detta vis förut men dessa svampar du ser på bilden ovan tittade fram dagen efter jag hade gjort det. Fortsättning på min svampodling följer…

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Köksstök och recept, Naturens skafferi, Trädgården. RSS 2.0 feed.

2 Responses to Svampodlingen

  1. Lollo says:

    Spännande! Jag har aldrig smakat ostronmussling. Hoppas de är goda!

  2. Anna J says:

    Hejsan! Vilken härlig blogg du har! Kunde knappt sluta läsa, så spännande att läsa om andras odlingar. Hit kikar jag gärna in igen :).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *