I Linnés fotspår – Linnés Hammarby

30062015-_MG_7624

För någon vecka sedan begav jag mig till Uppsala över en dag för att besöka tre trädgårdar jag länge velat besöka – Linnés Hammarby, Linnéträdgården och Uppsala botaniska trädgård. En sådan inspirerande och lärorik stund men så trött av alla intryck jag var när jag kom hem på kvällen. Någon vecka senare besökte jag botaniska trädgården och Linnéträdgården även med mina elever, något som trots dagsregn blev en himla trevlig skoldag. Lite bilder tog jag under båda mina besök och nu tänkte jag visa några av dem för er. Kanske har ni varit i dessa trädgårdar, kanske har ni funderat på det länge. Om det är det sist nämnda hoppas jag att ni blir galet sugna på att åka dit efter att ha kikat på dessa bilder, för värt ett besök är det verkligen för den växtintresserade.

30062015-_MG_7461

Här kommer först lite bilder från Linnés Hammarby, beläget ungefär femton kilometer sydost om Uppsala och tyvärr lite svårt att nå om man åker kommunalt. Gården Hammarby köpte Carl von Linné 1758 som en tillflykt från Uppsalas osunda miljö. Gården är idag en av Sveriges mest stilriktigt bevarade 1700-talsgårdar och på gården finns växter som odlades av Linné. Runt Linnés Hammarby finns ett återskapat jordbrukslandskap så som det såg ut under slutet av 1700-talet, innan laga skifte, en reform som lade grunden för det moderna jordbrukets utveckling. Inom reservatet finns också en kålgård, en humlegård och flera naturstigar.

Posted in Fotografier, Mina arbetsdagar, På besök borta, Trädgården. RSS 2.0 feed.

One Response to I Linnés fotspår – Linnés Hammarby

  1. Steven says:

    Det ser ut som en underbar trädgård

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *