En sida ur min dagbok

03082015-_MG_8429

Sedan fem år tillbaka har jag skrivit dagbok näst intill varje dag. När man har flyttat mellan olika utbildningar och orter och gått igenom roliga som kämpiga saker i livet har man inte alltid den där personen man kan prata om mycket med vid sin sida. Pianospelande, målande och skrivande har därför alltid varit en av mina mest trogna följeslagare genom livet. Känslor och tankar uttrycker jag i toner, bilder och ord. Ibland passar inte ord, då passar bilder. Periodvis har jag istället för vanliga dagböcker haft ett teckningsblock som dagbok och ritat en känsla eller en bild som beskrivit dagen. Varken dagböckerna eller teckningarna har jag visat för någon. Sällan spelar jag piano för någon. Det är inte av blyghet, det är för att jag gör det för mig själv, för att möta mina känslor och tankar. Jag känner en fin person, Albin heter han, en person jag lärt känna här i Stockholm. Min första vän i Stockholm. Han fick i helgen bli ett minne kärt i min teckningsdagbok, ett minne från när han och jag var ute och fiskade. Jag berättade för honom om min teckningsdagbok och om att jag hade målat av honom på en av sidorna. Han frågade om han fick se. Det var en teckning med honom, det ville jag inte neka honom. Eftersom jag snart ska lämna teckningen till honom då han ville rama in den och hänga den på väggen, passade jag på att fotografera av den. Den har lämnat min dagbok men det bakom bilden är fortfarande ett fint minne inom mig. Därför tänkte jag att jag kunde visa den även för er. En sida ur min dagbok.

03082015-_MG_8432 03082015-_MG_8424 03082015-_MG_8415

Posted in Små funderingar, Teckningar och målningar. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *