Meditationskudde

06012016-_MG_6475

Tänkte att jag skulle visa er min meditationskudde som jag sytt själv. En enkel modell som jag använder som stöd för kroppen både vid meditation och yoga. Tyget är ett gammalt loppistyg, från början en gardin. Senapsgult, en färg man blir glad av tycker jag. Ovanifrån ser meditationskudden ut som en sol.

– Klipp två runda tygbitar av samma storlek (diametern på mina cirklar är ca 32 cm i diameter).
– Klipp en lång tygremsa, det går åt ungefär dubbelt så mycket tyg som cirklarnas omkrets beroende på hur du väljer att göra dina veck (min remsa är ca 20 cm bred, längden kapade jag av när jag hade nålat fast cirklarna).
– Mät ut och nåla lagda veck på den långa remsan.
– Pressa vecken med strykjärn.
– Nåla fast remsan längst med ena cirkelns kant. Tänk på att lägga öppningen, där remsans kanter möts, på ett lämpligt ställe. Jag har lagt den under ett veck för att dölja den. Om du har valt ett tyg som vill fransa sig är det lämpligt att overlocka eller sicksacka samtliga kanter på tyget.
– Tråckla först om du finner det lättast och sy sedan ihop delarna.
– Nåla fast andra cirkeln i remsan och sy ihop.
– Vänd kuddfodralet och fyll, jag har använt mig utav skal av bovete. Hur mycket man ska stoppa sin meditationskudde är individuellt men tänk på att boveteskalet kompakteras något med tiden.
– Slut öppningen i kudden. Jag har sytt ihop öppningen för hand med stygn som är lätta att ta upp om jag behöver tvätta kudden eller ändra mängden boveteskal. Vill man kan man sluta öppningen med kardborreband eller dragkedja alternativt göra en innerkudde.

06012016-_MG_6489 06012016-_MG_6501

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Husliga ting och design. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *