Angelfiske i Söderbysjön

31012016-_MG_6660

I söndags åkte jag och Albin tidigt på morgonen ut till Söderbysjön i Älta. För första gången skulle jag få följa med ut och angelfiska. Vi satte upp några angeldon, angeldon som gått i arv i Albins släkt, men innan vi var färdiga fick vi flera flagg. Himmelens vad gäddor i alla dess storlekar, eller ja för mig som sällan fiskar var det många. Under dagen drog vi upp åtta gäddor. Min största gädda var på cirka fem kilo (syns på bilden där Albin håller upp en gädda). När alla angeldon väl var uppsatta tände vi en eld på en bakplåt på isen och grillade korv, samtalade och njöt av solen. Långfärdsskridskoåkare stannade och pratade med oss och många frågade oss om fisket eller stod och tittade på emedan vi drog upp fisk. En himla trevlig dag blev det. Ska också nämna att samtliga fiskar släppte vi tillbaka.

Hela dagen gick jag runt i Albins morfars gamla orange overall från televerket. Inte det vackraste men ack så varm och skön. I slutet av dagen fick den även pricken över i, en doft av gäddslem. Nej, en overall får jag nog införskaffa. Varför slutade man någon gång efter dagis att använda det? Mycket varmare än jacka och byxa.

Från gryning till skymning var vi ute. På kvällen när jag kom hem somnade jag direkt. Oj vad man sover skönt efter en hel dag utomhus.

31012016-_MG_6675

Posted in På besök borta. RSS 2.0 feed.

2 Responses to Angelfiske i Söderbysjön

  1. Louise Persson says:

    Overall är ett underskatta plagg. För några år sen köpte jag en skoteroverall att ha när jag tränade hunden. Så himla skönt att inte behöva frysa…. lite besvärligt när man blir kissnödig :-)

  2. Louise Persson says:

    Du är förresten väldigt fin i televerkets overall :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *