Ullgarn i stora lass

02022016-_MG_6708Att sticka är inget jag har gjort särskilt mycket men nu har jag hamnat i en period då jag finner det himla roligt. För någon helg sedan var jag hemma i Skåne och gick inom en andrahandsbutik i Tyringe. Där fann jag massvis med nya stickor i alla dess storlekar och sorter för 10:-/styck. Då jag köpte många par, fem par strumpstickor och tre par vanliga stickor, fick jag dem för femtio kronor. Lycka!

Om jag ska sticka mindre arbeten finner jag det fint med restgarner. Det räcker vad det räcker till och färgerna får bilda något fint tillsammans. Ett tips är att kika efter garn på loppisar eller Tradera. Garnnystanen på dessa bilder har jag nyligen fyndat på Tradera, 45 stycken ullgarn. Att köpa gamla ylletröjor i andrahandsbutiker och repa upp för att sedan sticka till något nytt är också ett bra tips. Lite ont i hjärtat gör det när man repar upp tröjorna men så fort man börjat skapa något nytt och ser hur fint det blir har man genast glömt bort sorgen över tröjan, jag lovar.

02022016-_MG_6693 02022016-_MG_6722 02022016-_MG_6719

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Husliga ting och design. RSS 2.0 feed.

One Response to Ullgarn i stora lass

  1. Louise Persson says:

    TOTAL EUFORI! Vilka underbara färger. Längtar att se vad det ska bli av dem :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *