Knappasken

11022016-_MG_7175

Under min uppväxt har jag haft flera handarbetande personer runt omkring mig. Min mormor målade porslin och broderade, min mor sydde mycket kläder till mig och min bror, min farmor vävde och stickade. Jag satt ofta bredvid. Jag handarbetade inte, jag genomsökte deras knappaskar väldigt noga. Det var så många knappar och fina sådana. Alla dessa färger och former och som tillsammans blev än finare. En del hade ett hål i sig, andra två eller fyra. Jag funderade på hur man gjorde när man sydde dit dem. De jag tyckte var lite extra fina plockade jag ur knappasken och lade på bordet framför mig. Efter en lång stund plockade jag ned knapparna i askarna igen. Nästa dag satt jag där igen. Idag, flera år senare, sitter jag fortfarande och rotar i knappasken fast nu är det min egen, en knappask jag själv ordnat till mig. Samtliga knappar är köpta på loppisar. Min underbara knappask!

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Små funderingar. RSS 2.0 feed.

One Response to Knappasken

  1. Matilda says:

    Det är något magiskt med knappaskar med olika former och färger. Jag har en hel samling med knappar från en släkting som gick bort. De är färgsorterade i olika mindre burkar och jag hade nog en tanke att pyssla med dem, men det är som att de gör sig bättre i sin samling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *