Vila middag

14022016-IMG_7579-4De dagar då jag arbetar hemifrån samt på helgerna brukar jag sova middag en liten stund. Sova-middag-stunden på söndagarna tycker jag mest om. Det finns ett söndagslugn i luften och man hämtar de sista krafterna inför den nya veckan. Jag sätter på radion och ligger på sängen och lyssnar, på söndagar är det en av veckans höjdpunkter – ett nytt avsnitt av radioprogrammet På minuten.

En hörna för att sova middag borde finnas på samtliga arbetsplatser och restauranger. Tänk er en restaurang där man äter en god lunch, hämtar ut ett par hörlurar, går och lägger sig på en soffa med hörlurarna på, antingen har man det tyst i lurarna eller lugn musik och efter femton minuter hörs en signal i lurarna som meddelar att sova-middag-stunden är över. Magen får en chans att smälta maten innan du rusar vidare och kroppen får en stunds återhämtning. Om ni känner till någon restaurang med sova-middag-hörna får ni himla gärna tipsa mig! Perfekt för oss som får paltkoma.

Posted in Små funderingar. RSS 2.0 feed.

One Response to Vila middag

  1. Elisabet :) says:

    Underbar idé – med en sova-middag-hörna på restaurang!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *