Trasmattor

14022016-_MG_7596

I min stuga har jag väldigt kalla golv. Därför har jag täckt stora delar av golvet med trasmattor i alla dess färger och randningar. De ligger kors och tvärs och överlappar varandra. Mattan som ni ser på bilden nedan är två lika långa och breda mattor som jag fann på en loppis på Hötorget och som jag sedan sytt ihop till en stor matta eftersom jag aldrig fann någon trasmatta som var modell bredare. Mina trasmattor har jag funnit på loppmarknader samt fått av min underbara farmor som väver själv. En dag skulle jag vilja bo hos min farmor en tid för att få lära mig detta hantverk som vävning är. En trasmatta kan då kanske får vara ett bra första projekt efter att man lärt sig sätta upp en väv. Har ni kikat in på sidan Svenska Trasmattor? Om inte, gör det gärna om ni har lika mycket trasmattskärlek som jag.

14022016-_MG_7598

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Husliga ting och design. RSS 2.0 feed.

2 Responses to Trasmattor

  1. Elisabet :) says:

    Trasmattor är perfekt för den som vill börja väva. Och lika perfekt för den som känner frustration över något. Det finns inget härligare än att slå till ordentligt med bommen i mattväven! Och härligt att se hur mattan växer fram. Det går förhållandevis fort.

    Din farmor skull säkert bli överlycklig över att få lära dig. Om du vill väva mattor framöver kan ju det ju vara smart att redan nu börja samla trasor och klippa till dem. Ett bra tips är att väva med två tunnare trasor, en av nytt tyg och en med gammalt, återanvänt tyg. Då håller den färdiga trasmattan längre.

    Har själv inte vävt sedan gymnasiet. Längtar faktiskt lite efter det.

  2. Så härliga! Jag har precis börjat en vävkurs, ska bli så roligt att få väva något eget :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *