Handledsvärmare

25022016-_MG_7867

Dessa handledsvärmare har min farmor stickat till mig för flera år sedan. Oj vad jag använder de dagligen! Det är som om hela min kropp blir varm, inte minst händerna som allt för ofta är som två isbitar mer fem isglassar på varje bit. Har fått för mig att blodkärlen ligger ytligare i handleder och fotleder och att det är därför vi kan påverka kroppstemperaturen så mycket just där. Om någon kan detta bättre får ni himla gärna berätta för mig. Nu börjar mina handledsvärmare bli slitna. Snart får jag prova att sticka ett par egna, även om jag vet att farmors gamla kommer att åka på i alla fall. Någon av er som har ett fint mönster?

25022016-_MG_7874

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Husliga ting och design. RSS 2.0 feed.

One Response to Handledsvärmare

  1. Malin says:

    Jag tror att du har rätt med ytliga-blodkärl-teorin. Det är handleder, fotleder (och armhålor?) som man ska skydda när man fallit i kallt vatten (tack informativ plansch om flytväst-vett på skoltidens lägergård).

    Jag stickade ett par muddar i bikakemönster (sök honeycomb stroller blanket för att se tekniken), det var roligt och de blev sköna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *