Båtvarvet

01032016-_MG_8183

Första mars. Ännu ligger det lite snö kvar på marken här i Saltsjöbaden. Solen värmer. Jag sitter i min stuga och planerar tre dagars undervisning. I morgon ska mina studerande få lära sig om grönsaker och gröngödsling, på torsdag och fredag ska vi vara ute och arbeta praktiskt. Utanför min stuga kvittrar fåglarna. Solen lyser in genom mitt fönster. Jag tar en paus i mitt arbetande och går en promenad ned till vattnet. Båtvarvet ligger så här års tyst och stilla. Jag känner mig som en liten fisk när jag går mellan båtarna som tagits upp på land. Jag sätter mig ned en stund för att njuta av vårsolen. Solen värmer min näsa, kylan biter i mina kinder. Jag promenerar hem och kokar en kopp varm choklad. Tillbaka till arbetet en stund till.

01032016-_MG_8233

Skutviken, Saltsjöbaden – 1 mars 2016

Posted in Fotografier, Små funderingar. RSS 2.0 feed.

5 Responses to Båtvarvet

 1. Lollo says:

  Skönt att bara vara en stund. Det borde nog alla bli bättre på!

 2. steven says:

  Have you heard of volcanic rock dust? If you haven’t included it in your lessons it could be worth looking up. From what I have read it is an organic soil conditioner which improves the yield, health and pest resistance of vegetables, flowers, fruits bushes and trees.

 3. Alicia says:

  Ojoj vilka fina ögonblick, och bilder! Tänk att frost kan vara så vackert, även en sån här dag då jag längtar efter vår så det nästan värker.

 4. Vilken underbar promenad det ser ut att vara! Det är lite av en målbild för mig, att kunna ha sådana arbetsdagar då jag kan gå ut på en sådan promenad här hemma :)
  Elin

 5. Hanna says:

  Vilka fantastiska fotografier! Får mig att inse hur vackert det är, även när det börjar närma sig vårdagjämningstider.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *