Fönsterskörd

31032016-_MG_9013

I väntan på att saker och ting ska gro i min trädgård skördar jag i min fönsterkarm. Till dagens lunch bestående av kikärtsbiffar, kall sås, potatisklyftor och syrade grönsaker blev det ärtskott, groddade mungbönor och gula tomater – direkt från köksfönstret.

31032016-_MG_9015

Ärtskott är enkelt att odla. Rota fram dina torkade gula ärtor i skafferiet. Lägger de i antingen ett tråg likt det jag använt på bilden nedan eller fyll en kruka eller konservburk med jord och stoppa ned några ärtor i jorden. Vatten. Vänta några dagar. Dags för skörd. Hela året kan du odla ärtskott i ditt fönster. Att klippa färska ärtskott i salladen eller på smörgåsen är himla gott.
31032016-_MG_9007

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Trädgården. RSS 2.0 feed.

One Response to Fönsterskörd

  1. Lollo says:

    Jag upptäckte till min förtjusning att om jag knep av mina ärtskott vid nedersta bladrosetten så växte det ut ett nytt skott bara efter några dagar. Så nu har jag två krukor med ärtskott som avlöser varandra… och jag behöver bara vattna och skörda. Latmansvariant MEN himla bra :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *