Vidarestudier i grannlandet

13052016-_MG_9991

Vet ni vad? I höst ska jag börja studera igen, fast på deltid och i vårt kära grannland Norge, närmare bestämt i Moelv, en liten bit söder om Lillehammer. Via Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører, ska jag studera en utbildning vid namn Historiske grøntanlegg. Lite som byggnadsvårdare fast inom det gröna kulturarvet. Jag ska få lära mig att förvalta, bevara och vara en del av restaurering och rekonstruktion av historiska miljöer för att sedan kunna arbeta med offentliga eller privata trädgårdar, parker och kulturlandskap av historisk betydelse. Det är en vidareutbildning på två år för redan utbildade trädgårdsmästare. Just nu är jag nog mest nervös över om jag ska klara av att studera på norska men trots att jag är skåning finner jag norska överlag lättare än danska. Lite fackord får jag kanske läsa på inför hösten och sedan får samtliga växter sägas på latin, så ska det nog gå bra.

Förutom att få studera ett hantverk som ligger mig varmt om hjärtat ser jag fram emot att få lära känna Norge. Jag har inte besökt våra grannar mycket mer än i Røros så nu ska det passas på att turistas i Norge under dessa två år. Halva tjusningen med att studera är trots allt alla fina möten med människor, platser, djur och natur. Hoppas ni vill följa med mig till Norge den 22 augusti.

Nyfikna på utbildningen? Här kan ni läsa mer om den.

13052016-_MG_9989

Posted in Mina arbetsdagar, Mina skoldagar, På besök borta, Trädgården. RSS 2.0 feed.

4 Responses to Vidarestudier i grannlandet

 1. Ine says:

  Å, så spennende! Jeg har vokst opp ikke så langt fra Moelv, i Løten. Og foreldrene mine bor på Hamar, det er også like i nærheten. Si fra hvis du vil møtes og ta en kopp kaffe en gang :)

 2. Matilda says:

  Jättespännande! Vilken rolig upplevelse. Lycka till! :-)

 3. Steven says:

  Sounds interesting Frida! I wouldn’t be too nervous about studying in Norwegian. I have had a Norwegian phrase book for years and although I don’t actually speak any Norwegian I recognize the majority of the words, I find it is very similar to Swedish. I wish you all the best with your studies!

 4. Karin says:

  Vad roligt för dig! Norge är ett enastående vackert land och deras språk tycker jag väldigt mycket om! Jag följer självklart med och njuter av dina vackra bilder och kloka texter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *