Vankivabröd

12052016-VankivabrödJag måste få berätta. Mina föräldrars granne, Per-Ola, som jag har berättat om för er tidigare, ni vet han som jag brukar få mjöl utav som odlar gamla kultursorter men som även odlar grönsaker, självfallet allt ekologiskt. Ett bageri vid namn Bagaren och Bonden i Malmö har nu börjat köpa bland annat olika sorters spannmål från Skånska gårdar för att sedan baka med. Heja gynnandet av det lokala, ekologiska och bevarandet av kultursorter! Nu har de börjat köpa mjöl av gamla kultursorter av Per-Ola och bakar av det ett bröd som fått samma namn som den by Per-Ola och min familj kommer ifrån – Vankiva. Ett vankivabröd; så himla trevligt.

Foto: Ordbildarna

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, På besök borta. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *