Orangörsutbildning

30062015-_MG_7179Utöver utbildningen i Norge, Historiske grøntanlegg, som jag ska läsa på deltid i två år ska jag i höst och vinter läsa en kort orangörsutbildning via Gunnebo Slott, den plats utanför Göteborg där jag gick min trädgårdsmästarutbildning. Jag kände mig lite dum när jag kom till mitt jobb och bad om ytterligare lediga veckor i höst men de mötte mig med glädje och positiv inställning. Tack Hanna, Anna och Johan – ni är fantastiska kollegor! Orangörsutbildningen handlar om hur man sköter och förvarar i vårt land icke härdiga växter. Dessa växter förvarar man därför vintertid i orangeri. Citrusfrukter, olivträd, fikon, lagerträd ja listan kan göras lång. Denna utbildning består av tre träffar – en i Göteborg och vid Gunnebo Slott, en i Uppsala där bland annat fantastiska Maj-Lis Pettersson ska föreläsa om skadedjur och sjukdomar samt en studieresa till Tyskland. Jag hade tänkt gå utbildningen i höstas, vilket var första gången Gunnebo arrangerade en sådan utbildning, men tyvärr hann alla platser bokas upp. Hela vintern har jag sedan tjatat på min gamla lärare att det måste bli en ny kursstart och för någon vecka sedan damp det ned ett mail om det. Så himla roligt!

Bilden är tagen vid orangeriet vid botaniska trädgården i Uppsala.

Posted in Mina arbetsdagar, Mina skoldagar, Trädgården. RSS 2.0 feed.

One Response to Orangörsutbildning

  1. Louise Persson says:

    Grattis! Blir faktiskt lite avundsjuk :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *