Jordgubbar

19062016-_MG_9046

Längs med vägen mellan bussen och min stuga står varje dag en ung kvinna och säljer svenska bär. Idag stannade jag och unnade mig ett par liter jordgubbar. Det är ju trots allt inte särskilt lång tid på året vi har jordgubbar så det gäller att passa på. Jag får erkänna att jag är bortskämd när det gäller detta himla goda bär, ja färska grönsaker också för den delen. Min farmor har alltid odlat i massvis och där bland jordgubbar – varje gång någon i vår familj varit hemma hos henne har man kommit hem med stora spannar fyllda till bredden. Köpa jordgubbar, varför ska man göra det? Vi har ju alltid kunnat äta en skål med jordgubbar och mjölk om morgonen och en om kvällen, samtliga veckor jordgubbar finns att skörda. Det är lätt att ta för givet, åtminstone tills man upptäcker att det är något man saknar. Min fina farmor har inte bara mättat mig med jordgubbar alla somrar, det är även från henne jag har fått mitt stora intresse för odling och trädgård. Tack farmor, jag tycker om dig.

19062016-_MG_9048 19062016-_MG_9042

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Små funderingar, Trädgården. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *