Astrid Lindgrens Näs – tredje kapitlet

11062016-_MG_8526

För ganska precis en vecka sedan, lördagen den 11 juni närmare bestämt, satte jag mig på tåget för att gå på invigningen av tredje och sista delen av trädgårdarna vid Näs, Astrid Lindgrens barndomshem. Jag hade tidigare i våras fått en inbjudan av trädgårdsmästaren på Näs, Claudia. Kanske minns ni att jag under min sista termin på trädgårdsmästarutbildningen lade min ena praktikperiod på Näs. Jag skäms över att säga det men jag har inte åkt tillbaka dit sedan dess, ett och ett halvt år sedan. Däremot har jag haft fortsatt kontakt med Claudia till och från. Att nu få en inbjudan till invigningen, middag på kvällen med konsert med Sofia Karlsson och att få sova över hos Claudia var som att få en himla fin present.

11062016-_MG_8621

Jag åkte ned till Vimmerby och möttes där av Kajsa, Karin, Claudia och Anneli. Så fint välkomnande, jag blir rörd. Det var en trevlig invigning med tal av bland annat Lars Krantz, Gunnel Carlsson, Karin Eliasson och kulturminister Alice Bah Kuhnke. Sedan bjöd Sofia Karlsson upp Alice Bah Kuhnke till att sjunga Idas lille katt tillsammans med henne på scenen vilken övergick till allsång. Efteråt hade kulturskolan och Vimmerby gymnasiums dansprofil dansuppvisning i trädgården. Hela eftermiddagen gick jag sedan och njöt i trädgården. Det var spännande att komma tillbaka och se hur det arbete jag som praktikant hade åstadkommit hade utvecklats. Hortensian som klättrar på Astrids barndomshem som vi beskar från skylift var nu frodig och fin. De spaljéade äppelträden kring uteserveringen lika så. Bäcken som jag fick vara med att anlägga som skulle få rinna genom trädgårdarna var nu inbäddad på ett helt fantastiskt vis bland växtlighet och stenar, stenar som barn hoppade på. Karin, Kajsa, Claudia och alla ni andra som varit inblandade i detta projekt – jag blir så galet stolt över er. Så duktiga ni är! Jag saknar er och hoppas att vi ses snart igen.

Nedan är ett galleri med ett axplock av de bilder jag tog på trädgårdarna på Näs förra helgen. Klicka på en av de så kan ni bläddra bland dem med hjälp av pilarna. Jag vill inte visa er för mycket utav Näs utan bara få er till att vilja åka dit, för det kan jag varmt rekommendera er.

Posted in Mina arbetsdagar, Mina skoldagar, På besök borta, Trädgården. RSS 2.0 feed.

2 Responses to Astrid Lindgrens Näs – tredje kapitlet

  1. Matilda says:

    Ser alldeles fantastiskt ut! Jag har inte varit där sedan jag var barn, kanske dags snart igen :)

  2. Louise Persson says:

    Kul att se hur bäcken du var med och anlägga har blivit. En sån skulle jag vilja ha med stenar man kan hoppa på :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *