Framme i Norge

22082016-_MG_1298

Nu är jag framme i Moelv i Norge och har påbörjat min första studievecka. Historiske grøntanlegg heter utbildningen. En vidareutbildning om att restaurera, rekonstruera och förvalta historiska parker, trädgårdar och landskapsmiljöer. Jag får bo på skolan tillsammans med ett flertal från min klass. Alla intryck, ny kunskap och ovanan med språket gör att jag är helt färdig i huvudet om kvällarna. Men alla jag möter är mycket tillmötesgående och en del om Norge som land och dess kultur får jag också ta del av. Idag bjöds det på fiskgratäng till middag, eller ”fiskgratäng” skulle jag säga. Vad är det för fiskgratäng gjord på mosad vit fisk, makaroner och vit sås med ströbröd ovanpå som sedan serveras med potatis? En märklig kombination enligt min mening. Däremot blir jag som skåning glad när jag känner igen ett flertal ord (mina norska vänner får nu rätta mig om jag har fel) från skånskan och göingemål så som järe (jare) och luka. För er svenskar som inte är bekant med dessa ord är järe detsamma som gärdsgård och luka desamma som att rensa ogräs.

I morgon väntar studiebesök hela dagen och på kvällen en cykeltur med guide i närområdet.

22082016-_MG_1282 22082016-_MG_1239 22082016-_MG_1228 22082016-_MG_1208

Posted in Fotografier, Mina arbetsdagar, Mina skoldagar, På besök borta. RSS 2.0 feed.

3 Responses to Framme i Norge

  1. Emma says:

    En MacFiskgratäng! ;)

  2. Ine says:

    Masse lykke til! :)

  3. Ann says:

    Men vilken intressant utbildning det verkar vara! Och landskapet är inte helt fel det heller :) jättevackra bilder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *