Fagskole

26082016-_MG_1654

Ikväll är det tyst och ödsligt på skolan. De flesta har åkt hem. Jag åker hem i morgon. Sista tåget hem till Sverige hinner jag inte med om fredagarna så lördagarna kommer att bli mina resdagar. Jag är trött men hoppfull efter denna vecka. Det har varit mycket information och intryck på en gång men utbildningen känns så himla spännande. Vi är en bra klass på tretton elever, alla med olika bakgrunder och så nyfikna och intresserade av ämnet. Utöver massvis med introduktion och information har vi denna vecka börjat prata om olika tidsepoker inom trädgårdshistorien, varit på studiebesök i Moelv och Hamar för att kika på ett antal trädgårdar från tidigt 1900-tal, arbetat med efterforskning och dokumentation, uppmätning och inventering av en gammal fjellhage (fjällträdgård) från sekelskiftet på skolans område. Jag känner av att det gått en tid sedan jag studerade, säkert inte hälften så lång tid som för många av mina klasskamrater, men huvudet säger fort stopp och uppskattar att det nu är helg. Att studera deltid och arbeta heltid där emellan passar mig fint just nu. Jag ser fram emot nästa tur till Norge som denna gång är redan om en vecka. Om ni är nyfikna på Vea, den skola jag studerar på, kan ni kika in här.

Nedan är ett galleri med några bilder på skolan. Ovanför skolan täcker sortiment av grönsaker, lignoser och annueller de böljande backarna som övergår till ståtliga berg. Nedanför skolan växer bärbuskar, fruktodlingar och än fler sortiment med lignoser ned för slänten mot Mjøsa, Norges största insjö. Från skolan, även från vårt klassrum, ser man det vackra lanskapet och vattnet. Det är så vackert!

26082016-_MG_1566

In genom denna dörr går jag varje dag och fönstret till höger är en del av vårt klassrum. 

Posted in Mina arbetsdagar, Mina skoldagar, Trädgården. RSS 2.0 feed.

One Response to Fagskole

  1. Steven says:

    Det ser ut underbar där!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *