En trädgårdsmästares dagar

12092016-_mg_9489

Nu var det ett tag sedan jag delade med mig av lite bilder från mina arbetsdagar. Här kommer några från denna veckas dagar.

I måndags var vi fyra stycken som begav oss till Älvsjö för att beskära några gamla fruktträd. Mycket beskärningar blir det såhär års och jag måste säga att jag älskar det. Att en solig varm men frisk höstdag sitta uppe i trädtopparna, kika på utsikten, vårda de gamla fruktträden och kunna plocka en frukt direkt från grenen när man behöver en paus, det är en ynnest. Då inser jag att jag har världens bästa jobb. I måndags följde Vivans hund med oss och bidrog i arbetet på sitt egna lilla vis. När vi behövde en paus i arbetandet fick Johan oss till att jonglera med fallfrukten.

12092016-_mg_9499

I tisdags och onsdags tillbringade jag och mina kollegor samt vår praktikant Maria arbetsdagarna ute på Ingarö i Stockholms skärgård, i en vildvuxen trädgård hos en äldre dam med energi och glädje för två. Underbart! Trädgården hade hon arbetat mycket med men de senaste åren hade hon inte orkat med allt. Det förstår jag, det var ingen liten trädgård. Nu fick vi komma dit och hjälpa henne med en storröjning. I två dagar fällde vi träd, rensade sly, beskar träd och buskar, slog gräs mm. Efter sommarens ogräsrensande var det skönt att få arbeta riktigt fysiskt med motorsådar, röjsågar och trimrar. Mycket ris blev det att släpa. Både vi och kunden var nöjda när vi stod framför rishögarna och dagarna nådde sitt slut.

Posted in Mina arbetsdagar, Trädgården. RSS 2.0 feed.

One Response to En trädgårdsmästares dagar

  1. Louise Persson says:

    Ni ser ut att ha kul på jobbet :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *