Smör

18092016-_mg_9711

Jag tycker så himla mycket om att ha riktigt smör på mina smörgåsar. Om det är bra eller dåligt att äta mättat fett kan diskuteras men jag tycker att om man ska äta något så ska det i alla fall vara gott. Och hur nyttigt det är avgörs inte av bara en detalj utan hela din kost och levnadsstil. Känns det bra i din kropp, så är det säkert oftast det. När jag bjuder på riktigt smör får man ofta höra att det är så hårt. Här kommer ett litet knep för det.

18092016-_mg_9661

Du behöver riktigt smör, helst ekologiskt, olja efter tycke och smak samt burkar med gummipackning.

18092016-_mg_9674

Ta till exempel 250g smör och knappt 1 dl olja. Låt smöret ligga framme en liten stund så blir det mjukare och lättare att blanda.

18092016-_mg_9678 18092016-_mg_9688

Blanda oljan och smöret. Smaksätt smöret om du vill, det beror på vad du brukar ha för pålägg. Till sötare smörgåsar så som ost och marmeladsmörgåsar brukar jag endast blanda smöret med rapsolja och eventuellt lite ringblomsblad. Till matigare smörgåsar med hummus eller brie och korv är det gott att blanda smöret med oliv- eller rapsolja samt örtsalt. Prova er fram och ni får himla gärna dela med er om ni upptäcker någon god kombination.

18092016-_mg_9693Lägg smörblandningen i burkar med tätt slutande lock. Gummipackningen hjälper så att smöret inte börjar smaka kylskåp för fort. Sedan ser det även fint ut att servera smör i glasburkar. Förvara i kylen.

18092016-_mg_9728

Posted in Återbruk, självhushållning och miljötankar, Köksstök och recept, Naturens skafferi. RSS 2.0 feed.

One Response to Smör

  1. Lollo says:

    Så himla fint det ser ut. Att öppna en sån burk på morgonen gör en bra start på dagen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *