Paul Farges på trappan

22092016-_mg_9796

För bara någon vecka sedan satte jag en Clematis vitalba ’Paul Farges’, tidigare kallad ’Summer Snow’, vid min trappa. Jag ville ha något som skulle få klättra på räcket och som skulle blomma i vitt. Vita blommor är trevliga att ha intill entréer och andra platser i trädgården där du rör dig kvällstid då dessa lyser upp i mörkret. Även andra mörka partier i trädgården så som skuggiga platser eller intill en mörkt grön idegranshäck kan få ett helt annat intryck med ljusblommande eller vit/gråbladiga växter. Clematis vitalba ’Paul Farges’ är så otroligt vacker med sitt skira växtsätt, enkla små blommor och knoppar som ser ut som små pärlor. Den känns vild och naturlig i sin karaktär och passar fint in i naturträdgårdar. Var dock beredd på att den växer så att det knakar. Plantera den antingen där den får lov att breda ut sig alternativt får du inte vara rädd för att beskära den hårt om våren. Den är tålig, trivs i de flesta jordar och blommar länge, oftast från midsommar till tidig höst. Plantera intill murar och väggar, låt den klättra upp i träd eller använd den som en vävare i rabatten.

22092016-_mg_9813 22092016-_mg_9826 22092016-_mg_9806

Posted in Mina arbetsdagar, Trädgården. RSS 2.0 feed.

2 Responses to Paul Farges på trappan

  1. Lollo says:

    En favorit! Satte några plantor av den som fick klättra på väggar av armeringsänt och på bara en säsong hade jag ett litet ”rum” i trädgården.

  2. Tant says:

    Funkar detta???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *