Vinter i Norge

05112016-_mg_9902

Nu lämnar jag Moelv, Norge, för denna gång. Inatt föll snön och i morse vaknade jag med ett fantastiskt landskap i vinterskrud utanför fönstret. Cirka fyrtio centimeter snö kom det under natten, så när jag skulle påbörja min promenad in till Moelv för att ta tåget till Oslo fick jag pulsa fram i snön. Tung packning fylld med studielitteratur och ej ännu plogade vägar. Men när jag precis hunnit bortanför skolans ägor saktade en bil in jämte mig. En kvinna från Lillehammer, som sett hur tungt det såg ut, frågade mig om jag ville ha skjuts in till byn. Man blir så varm i hjärtat när sådana människor träder fram. Tack snälla rara du, du gjorde min dag.

Här är några bilder jag hann ta från skolan innan jag skulle bege mig till tåget. Så vackert att man nästan blir tårögd. Att fånga det på bild går föga. Älskade vinter, varmt välkommen.

Posted in Fotografier, Mina skoldagar, Trädgården. RSS 2.0 feed.

3 Responses to Vinter i Norge

  1. Lollo says:

    Jättefina bilder. Tycker jättemycket om bilderna med det gröna trädet! Cooooolt! :-)

  2. Steven says:

    Vackra landskap! Det är fint att vakna på morgonen att se ett snötäcke, men det biter verkligen när man måste gå ute.

  3. Alicia says:

    Men vilka heeeelt otroliga bilder!!! Det blir som ett trick mot hjärnan, med det nästan limegula trädet mitt i allt det vita. Magritte har gjort några målningar som föreställer ett hus i nattbelysning medan himmelen är i dagbelysning och lite samma knut slås i min hjärna när jag ser de här bilderna. Så vackert och fantasieggande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *