Från öst till väst

20102016-_mg_9351

I fredags arbetade jag min sista arbetsdag hos Spira trädgård. På kvällen åt vi julbord vid Enskede världshus tillsammans med de fantastiska människor som vi samarbetat med eller som hoppat in och hjälpt oss under säsongen. De överraskade mig med fina ord, presenter och många varma kramar. Jag blir rörd. Ni är så fina. Tack för detta år och allt det givit mig – kunskap och yrkesskicklighet, skratt och många minnen för livet.

Efter julbordet lämnade jag Stockholm och Saltsjöbaden bakom mig och tog tåget till Göteborg, denna gång med en enkelbiljett i fickan. Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv, för tillfället utan jobb men med mina nära och kära omkring mig och på en plats där jag känner mig hemma, på den plats där jag stod för drygt två år sedan och fällde tårar för att jag skulle flytta ifrån den. Jag bär med mig så enormt mycket från tiden i Stockholm – nya bekantskaper och minnen jag kommer att bära med mig för resten av mitt liv, nya kunskaper och erfarenheter och en stor dos ny självinsikt. När jag klev av tåget i Göteborg var det som om jag kunde andas ut, en lättnad, något som släppte inom mig. Jag känner mig förväntansfull och nyfiken på det nya året, som denna gång börjar i Göteborg och i min stuga i Bohuslän.

Ur min dagbok söndagen den 27 november 2016:
Det är lite märkligt… jag tänker tillbaka på när jag var liten då mor och far tog med mig och Johan till Bohuslän mer eller mindre varje sommar; till en början till vår stuga på Bohus-Malmön och när den sedan såldes fortsatte de att hyra en stuga någon vecka varje sommar på olika platser i Bohuslän eller så åkte vi runt i vår lilla husbil. Av någon anledning blev det några år när jag blev lite äldre då vi inte åkte till Bohuslän under sommaren. Jag minns hur jag saknade att fiska krabbor med klädnypa och blåmusslor, att hoppa mellan de röda granitklipporna, bada i det salta vattnet och se solen gå ned varje kväll. Det blev att jag åkte till Kosters trädgårdar på praktik eller volontärarbete på egen hand istället. Där fick jag åka båt ut i skärgården, arbeta med trädgård och djur iklädd blå hängselbyxor och åka flakmoped och traktor. Jag minns så tydligt hur jag redan som väldigt ung sade till mig själv varje sommar att en dag vill jag bo här, nära det salta vattnet och dessa vackra klippor, fiskebodarna, båtarna och husen, det karga landskapet som ger mig en känsla av frihet. Nu gör jag det. Efter en krokig väg sitter jag här i min stuga med havet precis utanför. Ibland för en undermedvetenhet en framåt i livet utan att man själv hinner tänka på det. Jag känner ro inombords.

29102016-_mg_9733

Posted in Små funderingar. RSS 2.0 feed.

One Response to Från öst till väst

  1. PerOla Ohlsson says:

    Så glad jag blir att du känner så

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *