Första december

23112015-_mg_9990Julens månad är här – december. Första advent i söndags och julkalenderns början idag. Jag är ganska bestämd med att jul och dess bestyr, pynt och godsaker inte ska påbörjas för ens tidigast första advent. I år får jag erkänna att jag bakade en omgång med lussekatter redan för tre veckor sedan för att peppa mig själv mitt i allt flyttkaos. Jag sitter på mitt rum på skolan i Norge och kämpar med det sista som ska lämnas in innan jul. Utanför mitt fönster faller snön. På lördag far jag hem till Göteborg igen och då ska flyttlådorna packas upp och den mysiga stämning som julen medför spridas. Tända ljus, god mat, dryck och sötsaker, glädjefylld och vacker musik, värme och kärlek, tid för rekreation, nära och kära – alla ni som inte känner så starkt för julen – i en mörk tid som denna och då vi för det mesta vistas inomhus, då behöver vi några extra lussekatter och stund i soffan med en bra bok. Unna dig det.

Posted in Små funderingar. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *