Julmarknad och NRK radio på Vea fagskole

01122016-_mg_0255

Idag fick vi avsluta undervisningen en halvtimme tidigare för att gå bort till julmarknaden som anordnas på Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører – den skola i Norge som jag studerar Historiske grøntanlegg på. Första december och julmarknad. Bitande kyla och större delen av dagen har snö stilla fallit till marken. På julmarknaden stod skolans elever och sålde kransar och andra juldekorationer, julstjärnor odlade på skolan, must gjord på frukt och bär från skolan mm. Vilken himla fin och stämningsfull liten julmarknad.

01122016-_mg_0262

Under hela eftermiddagen har NRK sänt radio på skolan. I slutet av dagen fick även några från min klass, och där bland jag, vara med i sändningen. Ett kort inslag där det mest exotiska valdes ut (av reportern som var svensk!) – min klasskamrat Jan som arbetar på Slottsgartneriet i Oslo samt mig, svensken. Vill ni lyssna må ni in och leta lite på Radio NRK Hedmark og Oppland. Leta dig fram till Ettermiddag i Hedmark og Oppland sändningen 15.05-16.00 och lyssna på Madeleine på julemarknad på Vea. Här är lite bilder från julmarknaden och blomsterdekoratörernas underbara arbeten.

Posted in Mina arbetsdagar, Mina skoldagar, Trädgården. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *