Jul i stugan

08122016-_d5b0649

I år blev det inte mycket till julstök i stugan min. Tidigare veckor har gått åt till jobb och flytt, förra veckan till uppackning av alla flyttlådor och snart åker jag till Bruksvallarna och Funäsdalen för att fira jul med min familj; men lite julmys hann det trots allt bli. I helgen bakades det lussekatter och i stugan tog jag fram den lilla juldekoration jag har. I fönstret står min adventsljusstake och sprider sitt mysiga sken. På vägen vid soffan hänger farmors duk hon vävt till mig för några år sedan. På slagbordet nedanför står ljusstaken jag fått av kyrkokören i Vallda och en kanna med tallris dekorerat med mors virkade hjärtan och snöstjärnor, pepparkaksformar samt pepparkaksgubbar jag själv sytt när jag var liten. På bänken i köket står en amaryllis i vitt och om kvällen tänder jag min fotogenlampa.

I år får jag den finaste julklapp man kan få – att få fira jul tillsammans med familjen. Några värdefulla dagar då alla lämnar vardagen hemma och bara umgås, tillsammans eller en stund för sig själv i varandras närhet. Spelar sällskapsspel, åker skidor, äter gott, samtalar med varandra, skapar fina minnen tillsammans, myser, samlar ny energi efter året som gått. Några sådana dagar är mer än vad jag någonsin kunnat önska mig.

08122016-_d5b063108122016-_d5b0651

Posted in Husliga ting och design, Små funderingar. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *