Hemma

22012017-_D5B3717

Nu har jag kommit hem igen efter några intensiva men ack så fantastiska utbildningsdagar i Tyskland. Sista delen av den orangörsutbildning om orangerier och orangeriväxter jag gått via Gunnebo slott och trädgårdar är nu avklarad. Det kändes nästan lite sorgligt att skiljas från alla er i branschen som varit med på utbildningen, även om vi vet var vi har varandra. Jag vet inte riktigt om jag vågar kalla mig för orangör ännu, inte minst efter att ha träffat så många yrkesskickliga trädgårdsmästare på mästarnivå i Tyskland, men så otroligt mycket jag har lärt mig. Det har verkligen varit en ynnest att få gå denna utbildning och förkovra sig i odlandet av exotiska växter genom historien. På bilden nedan kan ni som vill läsa på mitt kursintyg vad utbildningen i kort form innehöll. Bilder från alla slott och orangerier vi besökt i Tyskland kommer allt efter som jag går igenom bilderna – många bilder blev det; drygt 1500 stycken. Nu kliar det i fingrarna att ta sig an för vårt land exotiska växter och hade jag ägt mitt egna hus och tomt hade jag nog satt igång med ett orangeribygge på en gång. Stort tack Gunnebo slott och trädgårdarGöteborgs botaniska trädgårdTrädgårdsföreningenUppsala botaniska trädgård och alla utländska trädgårdsmästare för denna fantastiska utbildning.

22012017-_D5B3718-2

Posted in Mina arbetsdagar, Mina skoldagar, Trädgården. RSS 2.0 feed.

3 Responses to Hemma

  1. PerOla Ohlsson says:

    Stort grattis! Dom bilderna ser vi fram emot.

  2. Jan-Erik Karlsson says:

    Grattis! Jag hade inte en aning om att fanns en sådan utbildning.Jag ser fram emot bilderna som du tagit.

  3. Lollo says:

    Grattis till ännu en fin utbildning. Bra kämpat! Ska bli spännande att höra om din resa och se alla bilder du tagit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *