Grodda ärtskott

08092017-261C1774

I augusti varje år är det kulturkalas i Göteborg. Under Göteborgs kulturkalas fem dagar fylls staden med kultur för alla åldrar och smaker, allt helt gratis. Det är opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. Mitt arbete med pedagogiska odlingsträdgårdar var i år med på ett litet hörn genom att barn – stora som små – fick komma och grodda ärtskott med oss i mjölkkartonger eller egenvikta krukor av tidningspapper. Antalet besökande på kulturkalaset är många så jag målade en självinstruerande illustration över hur man groddar ärtskott. Denna kunde de äldre barnen följa på egen hand emedan vi kunde hjälpa de yngre. Vi hade några dagar tidigare sått ärtor så att barnen under kulturkalaset kunde se hur ärtorna såg ut i olika växtstadier, ovan och under jord. De fick även smaka på de förgroddade plantorna.

08092017-261C1772 08092017-261C1777

Posted in Köksstök och recept, Mina arbetsdagar, Teckningar och målningar, Trädgården. RSS 2.0 feed.

2 Responses to Grodda ärtskott

  1. Maria E says:

    Å, man blir ju så glad av dina inlägg! Vet inte vad det är, nåt med det enkla tror jag.

  2. Lollo says:

    Vet du… Man blir väldigt glad av dina teckningar! :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *