Trädgården i april

Har ni haft en fin påsk? Nicklas och jag åkte hem till mina föräldrar i Skåne några dagar och njöt av det vackra vädret. Konstrunda, massvis med god mat, bad i en skogssjö, sova middag i hängmattan och trädgårdsarbete – precis så som en påsk ska vara. Nicklas och jag bor på ungefär 20 kvadratmeter och att driva upp grönsaksplantor inomhus har vi inte möjlighet till. Det blir endast några få frön för att det är så roligt med sådd och att fylla fönsterbrädena om våren. Dessa sådder fick följa med oss ned till Skåne på semester.

När vi kom hem igen hade de första sådderna i odlingslådorna börjat titta upp – dill, rädisor och spenat. Den här tiden på året är det himla roligt att åka ifrån trädgården några dagar, det har hänt så mycket när man kommer hem.

Även tulpanerna och narcisserna hade börjat slå ut. Aprikos, gräddvitt, ljust gult och rosa har jag valt på lökväxterna. En varm och färgstark skala som gör mig så lycklig. Än blommar även några hyacinter i blått och doftar ljuvligt om kvällarna.

Posted in Trädgården. RSS 2.0 feed.

One Response to Trädgården i april

  1. Lollo says:

    Underbar färg på tulpanerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *